La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

25 de juliol: Sant Jaume, apòstol, patró d'Espanya
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 20,20-28): En aquell temps, se li atansà la mare dels fills de Zebedeu amb els seus fills, adorant-lo i demanant-li alguna cosa. I ell li digué: «Què vols?». Li respongué: «Disposa que aquests dos fills meus s’asseguin en el teu regne, l’un a la teva dreta i l’altre a l’esquerra». Però responent Jesús, digué: «No sabeu el que demaneu. ¿Podeu beure el calze que jo haig de beure?». Li diuen: «Podem!». Els diu: «El meu calze, cert, el beureu; però estar asseguts a la meva dreta i a l’esquerra, no és cosa meva donar-ho, sinó a aquells als quals ha estat preparat pel meu Pare» (...).

Sant Jaume, apòstol

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui recordem sant Jaume, fill de Zebedeu i germà de sant Joan. Jaume pogué participar, juntament amb Pere i Joan, en l'agonia de Jesús a l'hort de Getsemaní i, alguns dies abans, en la Transfiguració del Senyor. A. començament dels anys 40 del segle I fou martiritzat pel rei Herodes Agripa, net d'Herodes el Gran.

De Jaume podem aprendre la prestesa per tal d'acollir la crida de Jesucrist, tot deixant la "barca" de les nostres seguretats humanes; l'entusiasme en seguir-lo pels camins que Ell ens senyala més enllà de la nostra pretensió il•lusòria; la disponibilitat per a donar testimoni d'Ell amb valentia, fins a lliurar la vida. El camí des de la muntanya de la Transfiguració fins al mont de l'agonia, simbolitza tot el pelegrinatge de la vida cristiana, entre les persecucions del món i els consols de Déu.

—Jesús, gràcies a l'exemple de sant Jaume, sabem que si et seguim, fins i tot enmig de dificultats, anem pel bon camí.