La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

25 de Juliol: Sant Jaume, apòstol, patró d'Espanya

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 20,20-28): En aquell temps, la mare dels fills de Zebedeu va anar amb els seus fills a trobar Jesús i es prosternà per fer-li una petició. Jesús li preguntà: «Què demanes?». Ella li respongué: «Mana que aquests dos fills meus seguin en el teu Regne l'un a la teva dreta i l'altre a la teva esquerra». Jesús contestà: «No sabeu què demaneu. ¿Podeu beure la copa que jo he de beure?». Ells li responen: «Sí que podem». Jesús els diu: «Prou que beureu la meva copa, però seure a la meva dreta o a la meva esquerra, no sóc jo qui ho ha de concedir: hi seuran aquells per a qui el meu Pare ho ha preparat» (...).

Sant Jaume, apòstol

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui recordem sant Jaume, fill de Zebedeu i germà de sant Joan. Jaume pogué participar, juntament amb Pere i Joan, en l'agonia de Jesús a l'hort de Getsemaní i, alguns dies abans, en la Transfiguració del Senyor. A. començament dels anys 40 del segle I fou martiritzat pel rei Herodes Agripa, net d'Herodes el Gran.

De Jaume podem aprendre la prestesa per tal d'acollir la crida de Jesucrist, tot deixant la "barca" de les nostres seguretats humanes; l'entusiasme en seguir-lo pels camins que Ell ens senyala més enllà de la nostra pretensió il•lusòria; la disponibilitat per a donar testimoni d'Ell amb valentia, fins a lliurar la vida. El camí des de la muntanya de la Transfiguració fins al mont de l'agonia, simbolitza tot el pelegrinatge de la vida cristiana, entre les persecucions del món i els consols de Déu.

—Jesús, gràcies a l'exemple de sant Jaume, sabem que si et seguim, fins i tot enmig de dificultats, anem pel bon camí.