La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

  evangeli.net  

Benvolguts amics i amigues:

El divendres completem el meravellós cicle de solemnitats del Senyor. Després del Corpus Christi, el Sagrat Cor de Jesús: no és casual! Li devem a l’Amor infinit de Déu —immortalitzat per a sempre en el Cor travessat de Jesucrist— la vinguda de l’Esperit Sant i la seva actuació eficaç a través dels sagraments. Déu veu l’home dèbil, sovint ingrat i indiferent, però el seu Amor Misericordiós no coneix límits. L’Eucaristia és el màxim exponent d’aquest corrent d’amor.

Jesús, tot consumant amb paciència —sense enfadar-se— el seu lliurament a la Creu, ens mostra un amor tan gran que “desborda” el seu Cor i es vessa sobre els nostres esperits com a bona “medicina” per a remeiar les nostres debilitats. Sant Joan evangelista hi posà particular atenció sobre aquest fet (que podria haver passat desapercebut, com a cosa secundària): «Quan arribaren a Jesús, es van adonar que ja era mort i no li trencaren les cames, però un dels soldats li traspassà el costat amb un cop de llança, i a l'instant en va sortir sang i aigua» (Jn 19,33-34). L’eficàcia regeneradora de l’aigua baptismal no és “gratuïta”, sinó que té un preu: la Sang que també brollà del costat obert del Senyor.

Un cor “rebentat”! Allí, en el llindar d’aquest cor “obert”, podem abocar-nos i descobrir com és la Santíssima Trinitat. Déu —que no és un ésser “solitari” i “avorrit”— no necessitava dels homes per a ser Amor. Ell és Un i Tri: Paternitat infinita, Filiació infinita i Amor infinit. Es bastava perfectament a Si mateix per a ser eternament feliç (de fet, així l’entenia Aristòtil: una Intel·ligència infinita que és feliç coneixent-se a si mateixa). No ens necessitava! Nogensmenys, ha volgut “necessitar-nos” fins el punt de sentir passió per cadascú de nosaltres personalment. És un “Amor boig”: amor apassionat, amor “eros”, usant una expressió de Benet XVI. La qüestió és tan important que sant Joan remarca: «El qui ho veié en dóna testimoni, i el seu testimoni és digne de crèdit. Ell mateix sap que diu la veritat, perquè també vosaltres cregueu» (Jn 19,35).

«‘Miraran aquell que han traspassat’», ens recorda sant Joan (19,37). Al deixeble, encara pelegrí en els camins polsegosos d’aquesta vida, se li ofereix per al seu descans el Cor del Crist que roman “obert”: sempre obert per acollir i consolar el creient! Reposem, doncs, contemplant el Sagrat Cor de Jesús!

Antoni Carol i Hostench, pvre.

 

(Coordinador General d’evangeli.net) 

evangeli.net
"Contemplar l'Evangeli d'avui" (Evangeli + meditació)
"Master·evangeli.net" (Evangeli + teologia)
"L’Evangeli d’avui per a la família" (Evangeli d'avui + imatge + catequesis)
Si desitges SUBSCRIURE UN AMIC, clica aquí i segueix les indicacions: és molt fàcil!
pixel tracking