La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

Divendres 6 de Pasqua

1ª Lectura (Ac 18,9-18): Mentre Pau era a Corint, el Senyor li digué en una visió: «No tinguis por. No deixis de parlar: jo vetllo per tu i ningú no et tocarà per fer-te mal. Jo tinc aquí a Corint molta gent destinada a ser el meu poble». Va passar-hi un any i mig ensenyant entre ells la paraula de Déu.

En temps de Gal·lió, procònsol d'Acaia, els jueus s'alçaren a l'una contra Pau, el conduïren davant el tribunal i l'acusaven dient: «Aquest home incita la gent a practicar una religió il·legal». Però abans que Pau obrís la boca, Gal·lió els replicà: «Jueus, si es tractés d'una injustícia o d'un delicte, jo us escoltaria com cal i sense presses; però aquestes baralles sobre noms i punts de la vostra Llei són cosa vostra i no m'hi he de ficar». I els va treure del tribunal.

Aleshores tots van agafar Sòstenes, el cap de la sinagoga, i davant mateix del tribunal, el van apallissar, sense que Gal·lió se n'ocupés. Pau es quedà encara força dies. Després s'acomiadà dels germans i s'embarcà cap a Síria, en companyia de Priscil·la i Aquila. A Cèncrees es va tallar els cabells arran, perquè havia fet un vot.
Salm responsorial: 46
R/. Déu és rei de tot el món.
Aplaudiu pobles de tot el món, aclameu Déu amb entusiasme. El Senyor és l'Altíssim, el terrible, rei de reis a tot el món.

Sotmet els pobles al nostre guiatge, posa nacions als nostres peus; i, per heretat seva, ens pren a nosaltres, glòria de Jacob, el seu estimat.

Déu puja enmig d'aclamacions, al so dels corns puja el Senyor. Canteu a Déu, canteu-li, canteu al nostre rei.
Versicle abans de l'Evangeli (Lc 24,46): Al·leluia. El Messies havia de patir i de ressuscitar, abans d'entrar en la seva glòria. Al·leluia.
Text de l'Evangeli (Jn 16,20-23a): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us ben asseguro que plorareu i us doldreu, mentre que el món s'alegrarà. Vosaltres estareu tristos, però la vostra tristesa es convertirà en alegria. La dona, quan ha d'infantar, està afligida, perquè ha arribat la seva hora; però així que la criatura ha nascut, ja no es recorda més del sofriment, joiosa com està perquè en el món ha nascut un nou ésser. També ara vosaltres esteu tristos, però el vostre cor s'alegrarà quan us tornaré a veure. I la vostra alegria, ningú no us la prendrà. Aquell dia no em fareu cap més pregunta».

«La vostra tristesa es convertirà en alegria»

+ Mn. Joaquim FONT i Gassol (Igualada, Barcelona, Espanya)

Avui comencem el Desenari de l'Esperit Sant. Revivint el Cenacle, veiem la Mare de Déu, Mare del Bon Consell, conversant amb els Apòstols. Quina conversa més cordial i plena! El repàs de totes les alegries que havien tingut al costat del Mestre. Els dies pasquals, l'Ascensió i les promeses de Jesús. Els sofriments dels dies de la Passió s'han tornat alegries. Quin ambient més bonic al Cenacle! I el que s'està preparant, com Jesús els ha dit.

Nosaltres sabem que Maria, Reina dels Apòstols, Esposa de l'Esperit Sant, Mare de l'Església naixent, ens guia per a rebre els dons i els fruits de l'Esperit Sant. Els dons són com la vela d'una embarcació quan està desplegada i el vent —que representa la gràcia— li va a favor: quina rapidesa i facilitat en el camí!

El Senyor ens promet també en la nostra ruta convertir les fatigues en joia: «La vostra alegria ningú no us la prendrà» (Jn 16,22) i «la vostra joia serà completa» (Jn 16,24). I en el Salm 126,6: «Sortien a sembrar tot plorant, carregats amb la llavor; i tornen cantant d'alegria, duent a coll les seves garbes».

Tota aquesta setmana, la Litúrgia ens parla de rejovenir, d'exultar (saltar d'alegria), de la felicitat segura i eterna. Tot ens porta a viure d'oració. Com ens diu sant Josepmaria: «Vull que estiguis sempre content, perquè l'alegria és part integrant del teu camí —Demana aquesta mateixa alegria sobrenatural per a tothom».

L'ésser humà necessita riure per a la salut física i espiritual. L'humor sa ensenya a viure. Sant Pau ens dirà: «Sabem que Déu ho disposa tot en bé dels qui l'estimen» (Rm 8,28). Heus aquí una bona jaculatòria!: «Tot per bé!»; «Omnia in bonum!».

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «En néixer el Senyor, els àngels canten plens de goig. ¿Com, doncs, no hauria d’alegrar-se la petitesa humana davant d’aquesta obra inenarrable de la Misericòrdia Divina, quan fins i tot els cors sublims dels àngels trobaven en ella un goig tan intens?» (Sant Lleó Magne)

  • «L’alegria humana pot ser esborrada per qualsevol cosa, per qualsevol dificultat. Però aquesta alegria que el Senyor ens dóna, ens fa gaudir en l’esperança de trobar-lo, fins i tot en els moments més foscos» (Francesc)

  • «(...) Crist, que ho ha assumit tot per redimir-ho tot, és glorificat per les peticions que oferim al Pare en el seu nom (cf. Jn 14,13). En aquesta seguretat, Jaume i Pau ens exhorten a pregar en tota ocasió» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 2.633)