La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 6 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 16,20-23a): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us ben asseguro que plorareu i us doldreu, mentre que el món s'alegrarà (...), però el vostre cor s'alegrarà quan us tornaré a veure. I la vostra alegria, ningú no us la prendrà (...)».

L'alegria cristiana

+ Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui Jesús prediu la seva mort i resurrecció, amb la imatge de la tristesa que esdevé goig. Tal com la mare que dóna a llum pateix, però quan té el nadó als seus braços s'oblida del sofriment, així mateix la mort de Jesús és dolorosa per als seus, però la resurrecció els alegrarà.

L'alegria és vertadera si brolla de Jesucrist mort i ressuscitat. En Ell tot patiment es transforma en alegria: bo i salvant l'home a través del dolor, el Crist ha "redimit" (transformat) el mateix sofriment. Un dolor que engendra més dolor i desesperació no està centrat en el Crist, sinó en un mateix. En canvi, si està vinculat amb Ell, flueix l'alegria del cor com un torrent desbordant.

—Veniu, Esperit Sant, i en mig de les tristeses d'aquesta vida, concediu-nos el do del goig espiritual, i amb Maria —causa de la nostra alegria— feu que visquem l'alegria pasqual de Jesús ressuscitat i que res ni ningú en la pugui treure.