La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

evangeli.net

Benvolguts amics i amigues:

Estem arribant a la Setmana Santa, “setmana entranyable”, vertader “cor” de l’any litúrgic. Santa Teresa de Jesús s’imaginava el rostre del Crist, particularment en aquells moments de la Passió en els que Jesús estigué més sol: allí —deia ella— podia ser admesa més fàcilment. També nosaltres podem acompanyar el Senyor en la seva «hora extrema»!

L’Hort de les Oliveres era un dels llocs “místics” preferits per santa Teresa. «La pregària de Jesús a l’Hort de Getsemaní» és com “l’epicentre” de la Passió: allí —en intensa i íntima conversa amb el Pare— Jesús carregà amb el rostre del pecat que embruta la història de la humanitat. Jesucrist suà sang: el dolor infinit que experimentava amb el seu Amor diví per les incomptables ofenses al seu Pare —per dir-ho d’alguna manera— no cabia en la seva voluntat humana. Qualsevol altre home hauria mort allí mateix...

Allí, a Getsemaní, Jesús renova davant Déu el seu oferiment per la nostra salvació. «L’expiació del Crist pels pecats de la humanitat» suposa molt més que “pagar” pels nostres pecats. Sant Pau, ho descriu gràficament usant l’expressió més misteriosa del Nou Testament: per la nostra salvació, Déu «el fa fer pecat» (2Co 5,21). En paraules de Joan Pau II, aquest “fer-se pecat” en Jesús és un misteri en el misteri, la profunditat del qual mai acabarem de conèixer.

En la «Mort del Crist» a la Creu i en la seva sepultura es realitza aquell amor que arriba fins a l’extrem i sorgí, aleshores, el «nou culte anhelat» des de sempre: la humanitat, que no podia ser redimida amb el sacrifici d’animals, ha estat salvada amb la Sang del Déu encarnat, Nostre Senyor Jesucrist.

Amb el desig d’una santa Setmana Santa,

Antoni Carol i Hostench, pvre.

(Coordinador general de evangeli.net)

 

***

evangeli.net: "Contemplar l'Evangeli d'avui" (Evangeli + meditació) i "Master·evangeli.net" (Evangeli + teologia)

 

 

 

+ + + + +

Si desitges SUBSCRIURE UN AMIC, clica aquí i segueix les indicacions: és molt fàcil!