La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

evangeli.net

Benvolgut amic/amiga:

El MAL ha sacsejat el nostre món de manera intensa durant la Setmana Santa i els primers dies de Pasqua (terrorisme, persecucions, fraus...). Submergits en aquest contrast de sensacions —dolor i esperança—, tenint a la vista la Passió i Resurrecció del Crist, ens preguntem: és possible eliminar el mal del món?

Déu sembla dir-nos: no, però sí! Ja que la resposta no és senzilla, donem tres passes:

1r) El mal és un misteri (cf. el nostre servei Master “El mal, per què existeix si Déu és el Bé Infinit?”).

2n) No! El fet històric és que Jesucrist, si bé guarí miraculosament infermetats i altres mals, no eliminà el mal del món. Més encara: «Els pobres sempre els tindreu amb vosaltres» (Mt 26,11) i la zitzània conviurà amb el jull fins a la fi dels temps (cf. Mt 13,24-52). Si això és així, aleshores, què ens ha portat Jesús? Benet XVI respon: «Jesús ha portat Déu». I, efectivament, el “dèficit de Déu”, el dèficit de Bé és el principal mal del món (cf. “El pecat, causa profunda de tot mal”).

Caldria afegir-hi, a més, que hi ha relació entre “La somnolència dels deixebles i el poder del mal”.

3r) Però, sí! La resposta del Crist és original i singular: proposa superar el mal. Com? Es tracta d’aprofitar el mal tot assumint-lo com “escenari per a estimar”. Por això, Déu no ens manifesta el seu Amor des d’un palau o des d’una carrossa, sinó perdonant-nos des de la Creu. Des d’allí —des del Calvari— Jesús transforma la violència en pau, la injustícia en justícia, l’odi en amor i el mal en bé. La clau de volta d’aquesta transformació és el perdó, la Misericòrdia.

Malauradament, la nostra miopia moral ens impedeix valorar la grandesa d’aquest plantejament. Però no ho en dubtem: “El poder més gran de Déu és perdonar els pecats”.

Des de l’Equip d’evangeli.net, et reiterem el desig d’una Feliç Pasqua de Resurrecció.

 

***

evangeli.net: "Contemplar l'Evangeli d'avui" (Evangeli + meditació) i "Master·evangeli.net" (Evangeli + teologia)

 

 

+ + + + +

Si desitges SUBSCRIURE UN AMIC, clica aquí i segueix les indicacions: és molt fàcil!