La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 1 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,40-45): En aquell temps, se li adreçà [a Jesús] un leprós pregant-lo, agenollat, i dient-li: «Si vols, pots purificar-me». I compadit, estengué la seva mà, el tocà, i li digué: «Ho vull, queda pur!». I immediatament li desaparegué la lepra, i va quedar purificat (...).

"L'impuls del cor" en l'encontre amb Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'audaç petició del leprós i la contundent reacció de Jesús són la resposta a la pregunta: per què Déu no ha creat un món en el que la seva presència fos més evident, que impressionés a qualsevol de manera irresistible? Ens trobem enfront del gran interrogant de com un pot conèixer Déu i com se'l pot desconèixer.

Vivim en aquest món en el que Déu no té l'evidència d'allò palpable. No se'l pot cercar amb arrogància, tot convertint-lo en un "objecte experimentable" en el "meu laboratori". Solament se'l pot trobar amb l'impuls del cor, a través de "l'èxode" de "l'Egipte". En aquest món hem d'oposar-nos a les il•lusions de falses filosofies i reconèixer que no solament vivim de "pa", sinó abans que res de l'obediència a la Paraula de Déu.

—Com el leprós d'avui, us cerco Jesús amb l'amor i l'escolta interior. I només on hom viu aquesta obediència neixen els sentiments que permeten proporcionar "pa" per a tots.