La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

18 d'octubre: Sant Lluc, evangelista
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,1-9): En aquell temps, designà el Senyor altres setanta-dos; i els envià de dos en dos, davant d’ell, a tota ciutat i lloc on ell havia d’anar. I els deia: «Les messes certament són moltes, però els treballadors pocs; pregueu, doncs, l’amo de les messes que enviï treballadors a les seves messes (...)».

Sant Lluc, evangelista

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui celebrem l'anomenat "Evangelista de la mansuetud del Crist". Sant Lluc nasqué a Antiòquia (segle I). De pares pagans probablement d'ascendència greca, posseïa una gran cultura, era metge i bon coneixedor dels costums jueus. Autor del tercer Evangeli i dels "Fets dels Apòstols".

Conegué Jesucrist a través de sant Pau, amb qui visqué gran part de la seva vida apostòlica. Durant els anys d'empresonament de sant Pau, Lluc romangué juntament amb ell ("L'únic que està amb mi és Lluc", va escriure Pau). És l'evangelista que ens ha transmès més detalls de la infantesa de Jesús i de la vida de Santa María i Sant Josep. En els "Fets dels Apòstols" Lluc recopilà els esdeveniments més importants de l'activitat dels Apòstols i del naixement de l'Església, en un marc geogràfic i temporal ben determinats.

—Sant Lluc, guieu-nos en la nova evangelització que ens demana el Senyor.