La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 29 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,35-38): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Benaurats aquells servents als qui, quan vingui l’amo, els trobi vigilant. En veritat us dic que se cenyirà i els farà posar-se a taula, i anirà passant a servir-los. I si ve a la segona vigília o a la tercera, i els troba així, sortosos són ells».

Economia i ètica: exigències morals de l'activitat econòmica

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui hauríem de preguntar-nos si en una crisi econòmica el més greu és el "dèficit de llocs de treball" (elevada tassa d'atur) o, més aviat, el "dèficit de treball" (adormir-se en el treball, amb una descendent qualitat professional). Resposta: el dèficit de responsabilitat laboral (als més diversos nivells professionals i polítics) és una de les principals causes de l'estancament econòmic. I el remei és el creixement ètic, perquè l'activitat econòmica és profundament moral.

Els retrocessos econòmics no són aliens a les crisis morals ("subdesenvolupament moral"): la manca de sobrietat i d'estalvi llimen la capacitat d'inversió; la mandra, la passivitat i la corrupció en el quefer laboral, son una mena de càncer mortal per a la productivitat i per a la innovació creativa...

—La creació és confiada per Déu a l'home per tal d'administrar-la. Tots som —en un nivell o altre— administradors del "Jardí d'Edèn" (que hem de conservar i conrear). No està de més, per tant, l'advertència de Jesús: estigueu alerta!, treballeu bé!, administreu responsablement l'obra del Pare!