La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 30 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 13,10-17): En aquell temps, Jesús ensenyava en dissabte en una de les sinagogues. Hi havia allà una dona que (...) tenia una malaltia produïda per un esperit (...). Jesús, en veure-la, la va cridar i li digué: «Dona, quedes lliure de la teva malaltia!». Li va imposar les mans i a l'instant ella es redreçà i glorificava Déu.

Però el cap de la sinagoga, [estava] indignat perquè Jesús havia curat en dissabte (...). El Senyor li contestà: «Hipòcrites! ¿No és veritat que també en dissabte tots deslligueu el bou i l'ase de l'estable i els porteu a l'abeurador? ¿No calia, doncs, precisament en dissabte, deslligar aquesta filla d'Abraham que Satanàs tenia subjectada des de feia divuit anys?» (...).

La creació es dirigeix vers el "Dissabte"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui els fariseus apareixen —una altra vegada— perduts en la casuística ritualista del "descans sabàtic", sens captar el seu meravellós rerefons: la "Bíblia" —l'Antic Testament— devia ser llegit d'una nova manera. Déu ha creat el món per tal d'iniciar amb l'home una història d'amor. La creació està pensada com un espai per a l'Aliança.

És lògic, per tant, que la creació es dirigeixi vers el "Dissabte", cap el dia en què l'home i la creació entera participen en el descans, en la pau i en la llibertat de Déu. El dissabte és una visió de llibertat: esclau i amo són iguals en aquest dia, perquè "reposen" totes les relacions de subordinació. En aquest dia Déu i l'home se situen en un mateix pla i es tracten de "Tu" a "tu".

—Senyor meu, cada setmana espero el dia del repòs per a celebrar la nostra Aliança, tot rememorant el "donar-se" de Déu a l'home i renovant la "resposta" de l'home a Déu.