La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 30 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 13,18-21): En aquell temps, Jesús digué: «A què s'assembla el Regne de Déu? A què el compararé? És com un gra de mostassa que un home va sembrar en el seu hort. Va créixer i es va fer un arbre, i els ocells del cel van fer niu a les seves branques». I digué encara: «A què compararé el Regne de Déu? És com el llevat que una dona va posar dins tres mesures de farina, fins que tota la pasta va fermentar».

La "mesura de Déu" (Paràbola del gra de mostassa)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui possiblement estiguem davant una nova època de la història de l'Església en la que tornem a veure una cristiandat semblant a aquell gra de mostassa, que ja està ressorgint en grups petits, aparentment poc significatius, però que gasten la seva vida donant entrada a Déu al món.

Els camins de Déu mai no condueixen a resultats ràpidament mesurables, i això hom pot comprovar-ho veient com Jesucrist finí a la creu: la mesura que utilitza Déu no és la de les estadístiques precises. Nogensmenys, allò que succeí amb el gra de mostassa i amb un xic de llevat fou quelcom enormement important i decisiu, tot i que els deixebles de Jesús aleshores no ho podien veure. Per a conèixer els resultats en aquestes qüestions cal oblidar-se totalment del proporcions quantitatives.

—No som un negoci que es comptabilitzi fent càlculs del tipus "estem venent molt". Senyor, desitjo prestar-vos el servei de la meva vida i deixar-la a les vostres mans. I Vós hi posareu "l'increment", quan i com Vós vulgueu.