La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 30 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 13,22-30): En aquell temps, Jesús tot fent camí cap a Jerusalem, passava per viles i pobles i ensenyava. Algú li preguntà: «Senyor, ¿són pocs els qui se salven?». Jesús els contestà: «Esforceu-vos a entrar per la porta estreta (...)».

El "mite del progrés"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'esment que Jesús fa de la "porta estreta" qüestiona el "mite del progrés". Les ideologies —enderrocada l'esperança del més enllà— imposen el progrés com a norma de l'obrar polític i humà en general. Tot i que en els darrers anys s'han assolit enormes progressos (tecnològics, científics), segueix essent actual l'ambivalència d'aquest progrés: aquest comença a amenaçar la creació, que és la base de la nostra existència.

És indispensable orientar el progrés segons criteris morals. Abans de res, cal considerar que el progrés s'estén a la relació de l'home amb el món material, però això no comporta —tal com el marxisme i el liberalisme havien ensenyat— l'home nou, ni la nova societat. L'home com a home segueix essent igual, tant en les situacions primitives com en les tècnicament desenvolupades. El ser home torna a començar de zero amb cada ésser humà.

—Jesús, Vós ens heu assenyalat el camí del creixement humà des de la Creu i en l'horitzó de l'eternitat.