La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 2 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 2,18-22): Un dia que els deixebles de Joan i els fariseus dejunaven, alguns van anar a trobar Jesús i li preguntaren: «Per què els deixebles de Joan i els dels fariseus fan dejuni i els teus no dejunen?». Jesús els respongué: «¿Poden dejunar els convidats a noces mentre l'espòs és amb ells? (...). Ja vindrà el temps que l'espòs els serà pres, i aquell dia sí que dejunaran (...). I ningú no posa vi nou en bots vells (...). A vi nou, bots nous».

La Nova Aliança mitjançada pel Crist mena l'Antiga a la seva plenitud

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesucrist —a propòsit de la "intencionada" pregunta sobre el dejuni— es presenta com "l'espòs" de les noces promeses de Déu amb el seu poble, desvetllant així progressivament la seva condició de Messies i del seu existir dins del misteri de Déu. En Jesús, de manera insospitada, Déu i l'home es fan u, celebren les "noces", les quals, nogensmenys, passen per la creu, pel moment en què el nuvi "serà arrabassat".

A més, la resposta del Senyor clarifica la relació entre Antiga i Nova Aliança: l'esperit nou no serà un adobament afegit a allò vell, sinó el perfeccionament al que ja fitaven els ensenyaments de l'Antic Testament. No es nega ni es margina la Llei, sinó que es condueix al seu acompliment la seva intrínseca expectativa. El "nou Moisès" serà el mitjancer d'una Aliança superior a la que Moisès podia portar del Sinaí...

—Jesús: el vostre amor que es lliura a la Creu és el vi nou i selecte reservat per al banquet nupcial de Déu amb els homes.