La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

9 d'agost: Santa Teresa Beneta de la Creu, patrona d'Europa
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,28-33): En aquell temps, Jesús digué als seus apòstols: «No tingueu por dels qui maten el cos, però l’ànima no la poden matar; més aviat heu de témer el qui pot fer perdre l’ànima i el cos a la gehenna (...)».

Santa Teresa Beneta de la Creu (Edith Stein)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Sant Joan Pau II) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem una “jove cercant la veritat” que, gràcies a la tasca silenciosa de la gràcia divina, esdevingué santa i màrtir: és Teresa Beneta de la Creu, patrona d’Europa, conversa i monja carmelita. Edith Stein (1891-1942), pel fet de ser jueva, fou deportada a Auschwitz, on morí en la cambra de gas.

L’amor al Crist fou el foc que encengué la seva vida. Molt abans que se n’adonés, fou completament conquerida per Ell. A l’inici, el seu ideal fou la llibertat. Durant molt de temps Edith Stein visqué l’experiència de la recerca. La seva ment no es cansà d’investigar, ni el seu cor d’esperar. Recorregué el camí feixuc de la filosofia amb ardor apassionat i, al final, fou premiada: conquerí la veritat; més aviat, la Veritat la conquerí a ella. En efecte, va descobrir que la veritat tenia un nom: Jesucrist, i des d’aquell moment el Verb encarnat ho fou tot per a ella.

—Teresa Beneta de la Creu, des del cel, ens repeteix a tots les paraules que marcaren la seva existència: “En quant a mi, Déu em guardi de gloriar-me si no és en la creu de nostre Senyor Jesucrist!” (Ga 6,14).