La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

15 d'agost: L'Assumpció de la Mare de Déu
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-56): En aquells dies, (...) quan Elisabet sentí la salutació de Maria, l’infant exultà en el seu ventre, i Elisabet quedà plena de l’Esperit Sant, i amb gran veu exclamà, i digué: «Beneïda tu entre les dones, i beneït el fruit del teu ventre» (...).

El Cel té un cor (l'Assumpció de Maria)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui es compleixen, novament, les paraules profètiques (i inspirades) de Santa Maria: és beneïda entre les dones. Ella, pel poder de l'Esperit Sant, fou portada amb la seva humanitat concreta al costat del Fill a la glòria de Déu Pare.

En Déu hi ha lloc també per al cos. Per a nosaltres el cel ja no és una esfera llunyana i desconeguda. Allí hi tenim una mare: la mateixa Mare del Fill de Déu. El cel és obert, el cel té un cor. Maria, en Déu, és reina del cel i de la terra. Precisament perquè és "en" i "amb" Déu, Ella és molt a prop de cadascun de nosaltres. Quan era a la terra, podia romandre prop tan solament d'uns quants; ara Maria participa de la proximitat de Déu envers nosaltres.

—Jesús, la meva casa definitiva és el cel. Des d'allí, Maria ens anima amb el seu exemple a acollir la voluntat del Pare i a no deixar-nos seduir per la fascinació enganyosa del que és passatger.