La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 20 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 19,23-30): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «En veritat us dic: un ric difícilment entrarà en el regne dels cels. Una altra vegada us dic: és més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que no pas un ric entri en el regne de Déu». En sentir aquestes coses, els deixebles quedaren impressionats, i deien: «Qui, doncs, pot salvar-se?». Jesús, mirant-los, els digué: «Per als homes això és impossible, però per a Déu totes les coses són possibles» (...).

El pecat original: una "pertorbació" en els orígens

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, astorats com els deixebles, tornem a escoltar que la salvació és impossible per a l'home. Així de radical és al dany que ens afecta tots després de la "pertorbació" de la creació en els seus orígens. Les imatges del "Gènesis" són prou eloqüents.

Els nostres primers pares, des d'un "estar nus sense experimentar vergonya" (la innocència originària), passen a cobrir-se, amagar-se, tenir por i llançar-se les culpes... Entremig hi ha el pecat original: varen caure en la "il•lusió" (un miratge!) d'una autosuficiència que és impossible: creure que serien tan poderosos com Déu si "manipulaven" l'arbre "del coneixement del bé i del mal". Es tracta d'una pertorbació "moral", radicada en el drama de la llibertat humana: som lliures per actuar amb amor, però no per a inventar l'amor. Així fou com, tot caricaturitzant la llei moral, el "Maligne" aconseguí que la humanitat es tanqués a l'amor de Déu.

—Senyor, Vós sou el Camí, la Veritat i la Vida: concediu-me viure de Vós, que sou l'Amor.