La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 20 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 19,23-30): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us asseguro que un ric difícilment entrarà al Regne del cel. Més encara: és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu». Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt desconcertats, i deien: «Si és així, qui pot salvar-se?». Jesús se'ls mirà i els digué: «Als homes els és impossible, però Déu ho pot tot» (...).

El pecat original: una "pertorbació" en els orígens

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, astorats com els deixebles, tornem a escoltar que la salvació és impossible per a l'home. Així de radical és al dany que ens afecta tots després de la "pertorbació" de la creació en els seus orígens. Les imatges del "Gènesis" són prou eloqüents.

Els nostres primers pares, des d'un "estar nus sense experimentar vergonya" (la innocència originària), passen a cobrir-se, amagar-se, tenir por i llançar-se les culpes... Entremig hi ha el pecat original: varen caure en la "il•lusió" (un miratge!) d'una autosuficiència que és impossible: creure que serien tan poderosos com Déu si "manipulaven" l'arbre "del coneixement del bé i del mal". Es tracta d'una pertorbació "moral", radicada en el drama de la llibertat humana: som lliures per actuar amb amor, però no per a inventar l'amor. Així fou com, tot caricaturitzant la llei moral, el "Maligne" aconseguí que la humanitat es tanqués a l'amor de Déu.

—Senyor, Vós sou el Camí, la Veritat i la Vida: concediu-me viure de Vós, que sou l'Amor.