La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 27 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,5-13): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Demaneu, i Déu us donarà; cerqueu, i trobareu; truqueu, i Déu us obrirà (...). Doncs, si vosaltres, que sou dolents, sabeu donar coses bones als vostres fills, molt més el Pare del cel donarà l'Esperit Sant als qui l'hi demanen».

La divina litúrgia

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui veiem com a l'home, després de perdre la transcendència, li resta solament el crit, perquè solament vol ser terra i intenta convertir el cel i la profunditat del mar en terra seva. La litúrgia rectament entesa (identificació amb el Crist amb vista a lloar el Pare essent fills en el Fill) retorna la integritat a l'home.

Al mar viuen els peixos i callen; els animals de la terra criden; però les aus, l'espai vital de les quals és el cel, canten. El que és propi del mar és el silenci; allò propi de la terra és el crit; el propi del cel és el cant. Però l'home participa en les tres coses: porta en si la profunditat del mar, la càrrega de la terra i l'alçada del cel, i per això li pertanyen les tres propietats: callar, cridar i cantar.

—Jesús, la vostra crida ens convida novament a callar i cantar. Vós en l'acció litúrgica ens retorneu la profunditat i l'alçada, el silenci i el cant.