La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 4 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 5,1-20): En aquell temps, Jesús amb els seus deixebles va arribar a l'altra banda del llac, al territori dels gerasencs. Així que Jesús saltà de la barca, l'anà a trobar un home posseït d'un esperit maligne, que venia de les coves sepulcrals, el lloc on vivia. Ningú no era capaç de lligar-lo ni tan sols amb una cadena (...). Quan l'home veié Jesús de lluny estant, corregué, es prosternà davant d'Ell i li digué cridant amb veu forta: «Per què et fiques amb mi, Jesús, Fill del Déu altíssim? Et conjuro per Déu que no em turmentis!». És que Jesús li havia dit: «Esperit maligne, surt d'aquest home!». Jesús li pregunta: «Com et dius?». Ell li respon: «Em dic “Legió”» (...).

El dimoni és un "número"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist ens parla de "l'adversari" de Déu. La bèstia, el poder advers, no porta un nom, sinó un número: "666 és el seu número", diu el vident a l'Apocalipsi. En aquesta ocasió es presenta a si mateix com "legió". És un número i converteix la persona en número.

Un senyal? Si bé el dimoni és "indemostrable", els qui han viscut el món dels camps de concentració saben a què equival tot això: el seu horror es basa precisament en què esborra el rostre, en què cancel•la la història, en què fa dels homes uns números, peces recanviables d'una gran maquinària. Un és una funció i res més. I, si solament existeixen funcions, aleshores l'home tampoc no és res més. Allò que és una funció no és res. La bèstia és número i converteix en número.

—Senyor, perquè tens un nom i em dones un nom i em crides pel meu nom, jo no sóc per a Vós una funció d'una maquinària còsmica. Sóc el vostre fill!