La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 5 (A) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,13-16): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres sou la sal de la terra (...). Vosaltres sou la llum del món (...). Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel».

La missió del cristià (apostolat): "sal de la terra" i "llum del món"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, mitjançant aquestes imatges plenes de significat —la "sal de la terra" i la "llum del món"—, Jesús vol transmetre als seus deixebles el sentit de llur missió i de llur testimoni. La "sal", en la cultura de l'Orient Mig, evoca diversos valors com ara l'aliança, la solidaritat, la vida i la saviesa. La llum, de la seva banda, és la primera obra de Déu creador i és la font de la vida; la mateixa Paraula de Déu és comparada amb la llum.

La saviesa sintetitza en si mateixa els efectes benèfics de la sal i de la llum: de fet, els deixebles del Senyor són cridats a donar nou "sabor" al món, i a preservar-lo de la corrupció, amb la saviesa de Déu, que resplendeix plenament en el rostre del Fill.

—Units a Ell, els cristians poden difondre enmig de les tenebres de la indiferència i de l'egoisme la llum de l'amor de Déu, veritable saviesa que dóna significat a l'existència i a l'actuació dels homes.