La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 5 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 8,1-10): En aquells dies, com que tornava a haver-hi una gran multitud i no tenien res per menjar, [Jesús] convocant els seus deixebles, els diu: «Em commou la gent, perquè ja fa tres dies que són amb mi i no tenen res per menjar (...). I ordenà a la gent que s’asseguessin per terra. I prenent els set pans, donant gràcies, els partí i els donava als seus deixebles perquè els servissin; i els van servir a la gent. I tenien uns pocs peixets, i, beneint-los, manà que els servissin també. I en menjaren, i quedaren saciats (...).

Multiplicació dels pans. Prioritat de l'espiritual

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui considerem la primera multiplicació de "pans". És un dels grans relats relacionats amb el "pa" en la vida de Jesús. Per què es fa en aquest moment el que abans —també al desert— s'havia rebutjat com una temptació?

La gentada havia arribat per a escoltar la Paraula de Déu i havien deixat totes les coses. Així, com a persones que han obert el seu cor a Déu i als altres en reciprocitat, poden rebre el pa de manera adient. Aquest miracle dels pans suposa tres elements: 1) la cerca de Déu, de la seva paraula, amb una recta orientació de tota la vida; 2) el pa es demana a Déu; 3) un element fonamental és la mútua disposició a compartir (escoltar Déu esdevé un viure amb Déu, i mena de la fe a l'amor, al descobriment de l'altre).

—Jesús no és indiferent a la fam dels homes, a les seves necessitats materials, però les situa en el context adequat i els concedeix la prioritat deguda.