La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Solemnitat de la Santíssima Trinitat (A)
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 3,16-18): En aquell temps, Jesús digué a Nicodem: «Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en Ell, sinó que tinguin vida eterna (...)».

La Santíssima Trinitat: Déu no és un ésser solitari

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui, sant Joan ens parla de l'amor infinit de Déu. Tant ens estima que ha enviat al món el seu Fill únic, i ens ha desvetllat la seva pròpia "intimitat familiar". Ara sabem que Déu no és un ésser solitari; Ell mateix és tres Persones: Pare, Fill i Esperit Sant. Jesús, a poc a poc, va anar parlant del seu Pare del cel i també de l'Esperit Sant. No eren "deus" distints, sinó el mateix i únic Déu.

Aquest és el misteri més gran de la fe cristiana: Déu és la Santíssima Trinitat. Quelcom que mai haguéssim descobert només amb la raó. Però, alhora, entenem que és molt raonable que Déu sigui així. Estimar és donar-se a un "altre": si Déu no fos "Altres Tres" (divins), com podria ser Amor Etern?

—Déu meu, què en sou de gran! Compartiu amb mi la infinita bellesa del vostre Ésser, i només puc entendre-us un xic. Em doneu més del que jo puc rebre. Us estimo, Santíssima Trinitat!