La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 9 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 12,35-37): En aquell temps, Jesús prengué la paraula i ensenyava en el temple dient: «Com poden dir els mestres de la Llei que el Messies ha de ser fill de David? David mateix, mogut per l'Esperit Sant, va dir: ‘El Senyor digué al meu Senyor: Seu a la meva dreta, i espera que posi els enemics sota els teus peus’. Per tant, si David mateix l'anomena Senyor, com pot ser fill seu?». Una gran gentada l'escoltava de bon grat.

Jesús, el nou David

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, en discussió amb els fariseus, Jesús mateix atorga al Salm 110 una nova interpretació. Efectivament, a la idea del Messies com a nou David amb un regne davídic, Jesucrist contraposa una visió més gran respecte d'Aquell que ha de venir: el vertader Messies no és el fill de David, sinó el "Senyor de David"; no jeu sobre la seu de David, sinó sobre la seu de Déu.

Tradicionalment, hom considera David com l'autor principal dels Salms: apareix, així, com qui guia i inspira la pregària d'Israel, aquell que reuneix tots els seus sofriments i esperances. En l'Església naixent, Jesús fou considerat molt aviat com el nou i l'autèntic David. Per això, sense ruptures, però d'un mode nou, els Salms podien ser recitats com una oració en comunió amb Jesucrist.

—En els Salms és sempre el Crist qui parla, a vegades com a Cap, a vegades com a Cos. Però, per Jesucrist, nosaltres som ara un únic subjecte i podem —juntament amb Ell— parlar realment amb Déu.