La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 25 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,1-6): En aquell temps, Jesús havent convocat els Dotze, els donà virtut i potestat (...) i els envià a predicar el regne de Déu (...).

La successió dels Apòstols. El Col·legi apostòlic

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús convoca els Dotze, que representaven el futur Poble de Déu. Gràcies a llur fidel testimoni i el dels seus successors (els bisbes), la paraula i la vida de Jesús s'han fet presents de manera permanent entre nosaltres, tot formant la Tradició viva de l'Església.

La successió en la funció episcopal ha donat continuïtat al ministeri dels Apòstols. Als Dotze se'ls associà, en primer lloc, Maties (tot substituint Judes Iscariot), i després, Pau i Bernabé, i més tard altres, fins la definitiva configuració —en segona i tercera generació— del ministeri episcopal. Per tant, la continuïtat apostòlica s'expressa en aquesta cadena històrica. I en aquesta "continuada successió" del Col•legi apostòlic hom troba la garantia de perseverança de la comunitat eclesial reunida "per" i "en" el Crist.

—Aquesta continuïtat és no solament històrica, sinó que també s'ha d'entendre en sentit espiritual: la successió apostòlica en el ministeri es considerada com lloc privilegiat de l'acció i de la transmissió de l'Esperit Sant.