La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 26 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,46-50): En aquell temps, (...) Joan, digué: «Mestre, hem vist algú que en el teu nom expulsa dimonis i li ho hem prohibit, perquè no segueix amb nosaltres». I li digué Jesús: «No li ho prohibiu, ja que el qui no està contra vosaltres, està amb vosaltres».

La tolerància virtuosa

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesucrist estén un pont de "tolerància" —fins i tot de "sana cooperació"— davant l'arrabassament "d'exclusivisme" que se li escapa a l'apòstol Joan, no en debades sobrenomenat "fill del tro". És un toc d'atenció davant el perill de la intolerància i de la violència. Per tal d'impedir que la força del Dret es transformi en arbitrarietat, ha de sotmetre's a criteris ferms que tots han de reconèixer.

A més, són necessaris gestos d'humanitat que interrompin la intolerància i la violència, que cerquin l'home que hi ha en l'altre i apel•lin la seva humanitat, fins i tot quan a primera vista semblaria perdre el temps. Urgeix un autèntic "ius gentium" lliure d'intencions i d'actes de predomini hegemònic: solament així pot restar clar que es tracta de defensar el Dret comú a tots, inclosos els qui, per dir-ho així, es troben al front oposat.

—Senyor, com a cristià desitjo aprendre la disposició a la reconciliació, fent tot el possible per tal que prevalgui la consciència, sense que la trepitgin les ideologies o els interessos particularistes.