La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 34 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 21,5-11): En aquell temps, parlant alguns del temple, que estava fet amb pedres magnífiques i adornat amb ofrenes votives, [Jesús] digué: «Això que veieu, dies vindran en què no en quedarà pedra sobre pedra que no sigui destruïda» (...).

La demolició del Temple de Jerusalem

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, tot començant el "Discurs Escatològic", retrobem l'anunci del dramàtic final del Temple de Jerusalem. El "Senyor de la Història" ni s'equivocà ni exagerà... Efectivament, el 5 d'agost del 70 (uns 40 anys després de la seva Ascensió) hagué un esdeveniment de grans conseqüències per a la història de les religions: a causa de la carestia dels elements necessaris, s'hagué de suspendre el sacrifici quotidià al Temple. Poc després, fou demolit pels romans.

Per al judaisme, l'acabament del sacrifici i l'enderrocament del Temple hagué de ser una commoció terrible. Temple i sacrifici eren al centre de la Torà. I encara més: Déu, que havia posat el seu nom en aquest Temple i que misteriosament habitava en ell, l'abandonà; ja no era la seva estança sobre la terra. L'Antic Testament havia de llegir-se d'una manera nova!

—És la Sang de l'Anyell de Déu (Jesús) el que lleva els pecats del món; la sang dels animal sacrificats era només una figura d'aquesta realitat suprema.