La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 34 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 21,12-19): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Posaran les mans sobre vosaltres, i us perseguiran, i us duran a les sinagogues i a les presons, i us portaran davant els reis i governadors per causa del meu nom (...). Amb la vostra paciència posseireu les vostres ànimes».

El "temps dels pagans" i les persecucions

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui el "Discurs Escatològic" al•ludeix al "temps dels gentils" i les persecucions. El "temps de les nacions" —temps de l'Església— és present a tots els Evangelis. L'anunci d'aquest temps —i la tasca que es deriva d'ell— és un punt central: el final del món només pot arribar quan s'hagi portat l'Evangeli a tots els pobles.

En la referència a les futures persecucions es pressuposa el temps dels gentils, perquè el Senyor no diu solament que els seus deixebles seran lliurats a tribunals i sinagogues, sinó que seran portats també davant de governadors i reis. És a dir, l'anunci de l'Evangeli estarà sempre sota el signe de la creu: això és el que els deixebles de Jesús han d'aprendre un i un altre cop en cada generació.

—La creu és i segueix essent el signe del "Fill de l'home": la veritat i l'amor no tenen cap altra arma en la seva lluita contra la mentida i la violència que no sigui el testimoni del sofriment.