La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 1 d'Advent
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 8,5-11): En aquell temps, Jesús havent entrat a Cafarnaüm, se li acostà un centurió pregant-lo, i dient: «Senyor, el meu criat jeu a casa, paralític, i pateix molt». I li diu: «Jo vindré i el curaré». I responent el centurió, diu: «Senyor, no soc digne que entris sota el meu sostre, però digues-ho només de paraula i el meu criat es guarirà (...). I havent-ho sentit Jesús, quedà admirat (...).

Advent ("adventus"): moviment de Déu vers la humanitat

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui la comunitat eclesial, mentre es prepara per a celebrar el gran misteri de l'Encarnació, és convidada a redescobrir i aprofundir la seva relació personal amb Déu. La paraula llatina "adventus" es refereix a la vinguda del Crist i posa en primer pla el moviment de Déu envers la humanitat, al que cadascú és cridat a respondre amb l'obertura i adhesió que apreciem en el centurió.

De la mateixa manera que Déu és sobrenaturalment lliure en revelar-se i lliurar-se, perquè solament el mou l'amor, també la persona humana és lliure en atorgar el seu assentiment, malgrat l'obligació que té de donar-lo: Déu espera una resposta d'amor. Durant aquests dies la litúrgia ens presenta com a model perfecte d'aquesta resposta la Verge Maria.

—Santa Maria, tu millor que ningú pots guiar-nos a conèixer, estimar i adorar el Fill de Déu fet home. Acompanya'm per tal que em prepari amb sinceritat de cor i obertura d'esperit per a reconèixer en el teu Nen de Betlem el Fill de Déu que vingué a salvar-nos.