La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 3 de Quaresma
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 4,24-30): En aquell temps, Jesús digué a la gent reunida a la sinagoga de Natzaret: «En veritat us dic: cap profeta no és acceptat en la seva pàtria (...)».

Jesús de Natzaret, clau de volta per a llegir d'un mode nou la Llei i els Profetes

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui veiem l'escepticisme dels paisans de Jesús, quan tot just els ha dit que es complia en Ell l'Escriptura: "L'Esperit del Senyor és sobre meu..." (Is 61,1). Efectivament, la Llei i els Profetes parlen del futur Messies.

Relacionats amb el misteri pasqual, destaquen Zacaries esmentant un regne de "mar a mar" (presagi de la universalitat de la salvació); un rei de pau (que trenca els arcs guerrers i arriba muntant un ruquet); el pastor ferit que, amb la seva mort, porta la salvació; el traspassat... En Isaïes trobem la visió del servent de Déu que sofreix i que, servint, ofereix la vida per la multitud i porta així la salvació... Allò que en ells és encara una visió misteriosa, la configuració concreta de la qual no es pot percebre, es desvetllarà a poc a poc en l'obrar de Jesucrist, fins adquirir la seva plena forma després de la resurrecció.

—Jesús mateix esdevé més tard, després de la Pasqua, la clau de volta per a llegir d'un mode nou la Llei i els Profetes.