La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 23 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,27-38): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) I tal com vulgueu que facin amb vosaltres els homes, feu amb ells de manera semblant. I si estimeu aquells qui us estimen, quin mèrit tindreu? Perquè també els pecadors estimen els qui els estimen (...).

Estimeu, però, els vostres enemics (...) i sereu fills de l’Altíssim, perquè ell és benigne amb els ingrats i dolents (...).

El pecat és destrucció de la relació d'amor

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui descobrim en el "comandament" de Jesucrist que les "relacions" amb els altres són molt importants —essencials!— per a l'home. Les Persones Trinitàries —Pare, Fill i Esperit Sant— són Relacions de donació (en grau infinit): Paternitat, Filiació i Amor. L'home —creat a imatge de Déu Trinitat— també és un "ésser relacional", és un "ésser per a", realitza la seva vida vertadera només com a "relació".

Jo sol no sóc res; solament en el "tu" i "per al tu" sóc "jo-mateix". "Veritable home" significa: ésser en la relació de l'amor, del "per" i del "per als" altres. I pecat significa destorbar, interrompre o destruir la relació. Per això, aquest fenomen anomenat "pecat" afecta també els altres i a tot. El pecat és sempre una ofensa que pertorba el món (no és un fenomen que solament i única m'afecta a mi).

—Jesús, com em costa pensar i viure pensant en els altres! Concediu-me ser sempre "essent per a" Vós i "per als meus germans".