La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous dins l'octava de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 24,35-48): En aquell temps, (...) Jesús es presentà enmig d'ells i els va dir: «Pau a vosaltres» (...). Després els digué: «Això és el que us vaig dir quan encara era amb vosaltres: ‘Cal que es compleixi tot el que hi ha escrit de mi en la Llei de Moisès, en els Profetes i en els Salms’». Llavors els obrí el cor perquè comprenguessin les Escriptures (...).

La Tradició

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui ens trobem —novament— al cenacle on Jesús havia instituït l'Eucaristia durant la Pasqua. Allí mateix —amagats per por als jueus— es reuneixen els Apòstols i se'ls apareix Jesucrist ressuscitat. Els desitja la pau, els mostra el Cos i els recorda que les Escriptures anticipaven profèticament aquells esdeveniments. I el que és més important: els fa testimonis d'aquests fets.

Després de l'Ascensió, els Apòstols predicaren el que havien vist de primera mà. Ells lliuraren a les següents generacions aquest testimoni. Ho feren oralment, és a dir, de viva veu: això és la Tradició. Més tard, aquests ensenyaments foren posats per escrit, tot conformant el Nou Testament. Tradició i Sagrada Escriptura formen el cabal d'un únic "riu" (la Revelació) que durant molts segles no ha deixat de fluir i influir en el cor de molts homes.

—Esperit Sant, il·lumineu-me per a conèixer i entendre el tresor de la Revelació amb el qual l'Església em guia i protegeix la meva consciència.