La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte dins l'octava de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 16,9-15): El diumenge, de bon matí, Jesús ressuscitat es va aparèixer primer a Maria Magdalena, de qui havia tret set dimonis. Ella anà a anunciar-ho als qui havien conviscut amb Jesús i que ara estaven afligits i ploraven. Però aquests, quan van sentir que Jesús vivia i que ella l'havia vist, no la van creure.

Després d'això, es va manifestar amb un aspecte diferent a dos d'ells que feien camí fora ciutat. Aquests, llavors, se'n tornaren a anunciar-ho als altres, però tampoc no els van creure. Finalment, mentre eren a taula, Jesús es va aparèixer als Onze i els reprotxà la seva falta de fe i la seva duresa de cor, ja que no havien cregut els qui l'havien vist ressuscitat. Els digué: «Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'Evangeli a tota la humanitat».

Ateisme (rebuig de la fe)

Pbro. Gerardo GÓMEZ (Merlo, Buenos Aires, Argentina)

Avui Jesucrist ressuscitat s'apareix a les dones que l'acompanyaren en la seva vida. Hi ha diverses reaccions: alguns, d'astorament; altres, viuen l'experiència amb por, o amb indiferència o incredulitat; altres, creuen i gaudeixen de l'encontre amb el Ressuscitat.

Fe és "conèixer", un conèixer tot confiant en la paraula de l'altra persona que em parla. Davant dels misteris de Déu és raonable tenir fe i, alhora, la fe és raonable, perquè té també les seves raons. Creure en Déu no és un cec salt al buit: el catòlic, quan entra a l'església, no es treu el cap, sinó el barret. El que és anti-natural és no creure: cal més "fe" per a ser ateu que per a ser creient.

—Jesús Ressuscitat, amb els meus pares i l'Església t'he trobat: vull creure —conèixer-te— més i més. Ara, a la Pasqua em dónes una nova oportunitat per a reafirmar la meva fe en la teva resurrecció. Concedeix-me manifestar en els meus actes l'alegria d'aquest encontre.