La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 2 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 20,19-31): (...) Quan vingué Jesús, Tomàs, un dels Dotze, l'anomenat Bessó, no era allà amb els altres deixebles. Ells li van dir: «Hem vist el Senyor». Però ell els contestà: «Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no creuré pas!».

Al cap de vuit dies, els deixebles es trobaven altra vegada en aquell mateix lloc, i Tomàs també hi era. Estant tancades les portes, Jesús va arribar, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres». Després diu a Tomàs: «Porta el dit aquí i mira'm les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis incrèdul, sigues creient».

Tomàs li va respondre: «Senyor meu i Déu meu!». Jesús li diu: «Perquè m'has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist!» (...).

La fe

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui revivim les primeres aparicions davant els Apòstols del Jesucrist ressuscitat. Després d'haver passat tanta por, ara els costa acceptar que Jesús és viu. El tenen davant i... Tomàs apòstol, que no hi fou la primera vegada, és encara més radical: no creurà si no "toca" Jesús.

El Crist el corregirà per no haver cregut els seus companys. Hi ha persones que solament accepten com a vertader allò que poden tocar. Però gairebé tot el que aprenem és perquè ens ho expliquen, normalment sense demostracions. "Fe" és acceptar el que ens diuen, perquè ens fiem de qui ens parla i perquè el seu missatge és raonable. El que és inhumà és desconfiar, sense més, de la paraula dels altres (fins i tot de Déu). Sense confiança el món no funciona.

—Gràcies, Déu meu, pel do de la fe. És el meu tresor més gran, perquè així puc tractar-vos de "tu a Tu", com un fill al seu Pare. Sóc feliç coneixent-vos tan familiarment.