La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 2 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 3,16-21): En aquell temps, Jesús digué a Nicodem: «Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en Ell, sinó que tinguin vida eterna (...)».

Jesucrist, l'únic salvador, és el Messies, el mateix Fill de Déu, disposat a patir amb nosaltres

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui seguim escoltant la conversa que —de nit— tingué aquell mestre jueu, Nicodem, doctor de la Llei, amb Jesucrist. Una conversa íntima i profunda. Nicodem sent sincerament l'atracció de Jesús: Ell és "quelcom" nou que irromp en la nostra història; només algú que vingués de part de Déu podria realitzar aquells miracles.

Nicodem, com a jueu convençut, confia en la Llei de Moisès. Nogensmenys, com la resta del poble d'Israel, espera el Messies-Salvador. Jesús li descobreix veritats insospitades. Entre elles, que el Messies és el mateix Fill de Déu, del qual prové la salvació del món. Solament un Déu que estigués disposat a patir amb nosaltres —tot fent-se un de nosaltres— podia oferir de part nostra un sacrifici realment grat a Déu per a la nostra salvació. Sabem que aquest Fill de Déu existeix i que és Jesucrist. No se'ns ha donat cap altre nom pel qual haguem de ser salvats.

—Jesús, confesso que sou Déu i, perquè realment sou Déu, us confio la meva eterna salvació.