La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 2 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,1-15): En aquell temps, Jesús se'n va anar a l'altra banda del llac de Galilea o de Tiberíades. El seguia molta gent, perquè veien els senyals prodigiosos que feia amb els malalts (...).

Jesús digué: «Feu seure tothom». En aquell indret hi havia molta herba i s'hi assegueren; només d'homes, eren uns cinc mil. Llavors Jesús prengué els pans, digué l'acció de gràcies i els repartí a la gent asseguda, tants com en volgueren (...).

Joan 6: el tema del pa

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui comencem el capítol 6 de l'Evangeli segons sant Joan, el contingut íntegre del qual és la temàtica del pa. Aquesta qüestió ocupa un lloc important en el missatge de Jesús, des de la temptació al desert, passant per la multiplicació dels pans, fins a l'Últim Sopar.

El gran sermó sobre el pa revela l'ampli espectre del significat d'aquest tema. Inicialment hom descriu la fam de la gentada que ha escoltat Jesucrist i la qual no és acomiadada sense abans haver-los donat per a menjar. Jesús, però, no permet que la necessitat de l'home es redueixi al pa, a les necessitats biològiques i materials. «No solament de pa viu l'home, sinó de tota paraula que surt de la boca de Déu» (Mt 4,4; Dt 8,3).

—El pa multiplicat miraculosament ens recorda el miracle del manà al desert i, ultrapassant, assenyala alhora que el veritable aliment de l'home és el "Logos", la Paraula eterna, el sentit etern del que provenim i en l'espera del qual vivim.