La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge III (A) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 24,13-35): (...) Dos dels deixebles feien camí cap a un poble anomenat Emmaús (...). I es van dir l'un a l'altre: «¿No és veritat que el nostre cor s'abrusava dins nostre mentre ens parlava pel camí i ens obria el sentit de les Escriptures?» (...).

La Sagrada Escriptura

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui el Fill de Déu ressuscitat rescata de la tristesa els seus deixebles desanimats. Com ho aconsegueix? Camina amb ells i... roman amb ells. Els escolta i els parla. Comparteix el Pa i explica la Paraula: Eucaristia i Escriptura. Els d'Emaús vibren quan capten que en Jesús de Natzaret es compleix tot el que havia estat anunciat pels profetes sobre el Messies: també la seva mort i resurrecció.

Déu ha volgut comunicar-se amb els homes. La Bíblia és aquesta revelació divina posada per escrit, després de segles de transmissió oral. La vinguda del Messies fou anunciada i preparada durant el segles de l'Antic Testament. El Nou Testament refereix la vida de Jesús i de la primitiva comunitat cristiana. Reflecteix l'acompliment de la promesa messiànica en Jesucrist.

—Déu Esperit Sant, confesso que Vós sou l'inspirador de l'Escriptura. Diví Esperit, obriu-me la intel•ligència per tal d'entendre la Sagrada Escriptura. Així, en el camí de la meva vida, sempre avançaré amb el meu Salvador.