La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 6 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,26—16,4): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Us he dit tot això perquè no sucumbiu en la prova. Us expulsaran de les sinagogues; més encara, ve un temps que els qui us matin es pensaran que donen culte a Déu. Tot això ho faran perquè no ens han conegut ni al Pare ni a mi (...)».

La lluita del cristià

Mn. Jordi POU i Sabater (Sant Jordi Desvalls, Girona, Espanya)

Avui, l'Evangeli és quasi tan actual com en els anys finals de l'evangelista sant Joan. Ésser cristià llavors no estava de moda, com tampoc no ho és ara. És viure a contracorrent: ho ha estat sempre. Fins i tot en èpoques en què “tothom” era cristià.

El cristià és, si viu segons Jesucrist, un testimoni del que Déu tenia previst per a tots els homes. Això no agradarà a molts, com Jesús mateix no va agradar a molts i va ser portat a la mort. Els motius de rebuig seran variats, però hem de tenir present que en ocasions el nostre testimoniatge serà pres com una acusació. Sant Joan no amaga la realitat de les coses ni la substància de la vida cristiana: la lluita. Una lluita que és per a tots.

—Déu Esperit Sant, vós lluiteu amb nosaltres. Vós sou el qui ens dóna les forces. Vós sou el Protector, qui ens deslliura dels perills. Amb vós al costat de res hem de tenir por!