La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 6 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 16,5-11): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Però jo us dic la veritat: us convé que jo me’n vagi. Si jo no me n’anés, el Paràclit no vindria a vosaltres; però si me’n vaig us l’enviaré (...)».

L'enviament de l'Esperit Sant és fruit de la Passió

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui seguim endinsats en el sermó de l'Última Cena, durant el qual Jesucrist esmentà tres vegades l'Esperit Sant, el Consolador. Ara anuncia als Apòstols que el fruit del seu "anar-se'n" d'aquest món serà l'enviament del Paraclet.

En Déu existeix un "Jo" i un "Tu": existeix el Fill que parla amb el Pare; i ambdós són u en l'Esperit, que és, per dir-ho així, l'atmosfera del donar i de l'estimar que fa d'ells un únic Déu. A través de Jesús penetra la nostra mirada en la intimitat de Déu: amb Ell, Déu sortí també de la seva intimitat i vingué al nostre encontre. Això es realitza, sobre tot, en la seva vida, passió, mort i resurrecció; en la seva paraula. Però Jesús no s'acontenta amb sortir cap a nosaltres. Vol més!: vol unificació.

—Jesús mor i ressuscita, i ara ja no es troba en un lloc determinat, sinó que el seu Esperit és enviat i entra al nostre cor, tot unint-nos així amb Déu U i Tri.