La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 6 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 16,12-15): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara us serien una càrrega massa pesada. Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera (...). Allò que us anunciarà, ho rep de mi».

El "dipòsit" de la fe

Mn. Àngel CALDAS i Bosch (Salt, Girona, Espanya)

Avui —en aquest breu passatge de sant Joan— Jesús apareix, bàsicament, com Mestre. La seva màxima preocupació és "dir-nos coses". Coses que salven i que, de diversos modes, foren pre-dites en l'Antic Testament. Però ha de dosificar la seva tramesa perquè "ara us serien una càrrega massa pesada". A vegades no són veritats fàcilment digeribles. L'Esperit de la veritat "us conduirà cap a la veritat sencera".

L'acumulació de "coses" que ens diu Jesús constitueix el dipòsit de la fe. Creure és, primàriament, conèixer. L'Església ens convida a "raonar", aprofundir el que ens "diu" Jesucrist. Si no hi ha "raonament" que ho aprofundeixi, si ni hi ha una bona informació religiosa permanent, la fe esdevé una "discussió de cafè".

—No se m'havia acudit, Senyor, que la meva missa dominical és escoltar coses que Vós em "dieu". ¿No seria hora, Senyor, de col•locar, a un lloc d'honor de la meva casa el "Catecisme de l'Església Catòlica"? Per a llegir-lo, està clar! Per a estudiar-lo!