La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 7 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 21,15-19): Quan Jesús s'aparegué als deixebles vora el llac de Tiberíades i hagué esmorzat amb ells, va preguntar a Simó Pere: «Simó, fill de Joan, m'estimes més que aquests?». Ell li respongué: «Sí, Senyor, tu saps que t'estimo». Jesús li diu: «Pastura els meus anyells» (...). Li pregunta Jesús per tercera vegada: «Simó, fill de Joan, m'estimes?». Pere es va entristir que Jesús li preguntés per tercera vegada si l'estimava, i li respongué: «Senyor, tu ho saps tot; ja ho saps, que t'estimo». Li diu Jesús: «Pastura les meves ovelles (...)». Jesús va afegir: «Segueix-me».

Caritat: estimar Déu en els germans

Mn. Antoni ORIOL i Tataret (Vic, Barcelona, Espanya)

Avui és notable en aquest fragment de l'Evangeli de sant Joan la reiteració del verb "dir": fins a deu vegades, i el seu contrast amb l'única vegada que Jesús corona les seves paraules mitjançant l'imperatiu: Segueix-me! Més notable, però, és encara la relació entre els dos verbs "estimar" i "pasturar".

El criteri de judici que valora el grau d'amor del Pere vers Jesús és el nivell d'amor de l'Apòstol per les ovelles del Senyor: si m'estimes, pastura-les! L'amor s'encarna en els fets; un cop més la vertical que puja fins al cor de Déu enfonsa les seves arrels en la terra horitzontal de l'amor al proïsme.

—Senyor, ens adonem que Vós heu amagat la vostra presència més íntima en els germans més necessitats. Així d'elevat és el vostre amor profund! Doneu-nos el goig d'experimentar-vos en ells tot fent-nos partícips de la seva entranyable solidaritat!