La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Pentecosta (Missa de la vigília)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 7,37-39): El darrer dia de la festa, que era el més solemne, Jesús es posà dret i exclamà: «Si algú té set, que vingui a mi; el qui creu en mi, que begui. Perquè diu l'Escriptura: ‘Del seu interior brollaran rius d'aigua viva’». Deia això referint-se a l'Esperit que havien de rebre els qui creurien en Ell (...).

Pentecosta: festa de la creació i origen de l’Església, ens revela Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, en aquesta Vigília de Pentecosta, ens preguntem: Qui o què és l’Esperit Sant? Una primera resposta ens la dóna el gran himne pentecostal de l’Església: “Veni, Creator Spiritus...”, “Veniu, Esperit Creador...”. Aquest himne al·ludeix aquí els primers versets de la Bíblia, que presenten, mitjançant imatges, la creació de l’univers. Allí es diu, abans de res, que per sobre del caos, per sobre de les aigües de l’abisme, aletejava l’Esperit de Déu. El món en què vivim és obra de l’Esperit Creador.

Pentecosta no és solament l’origen de l’Església i, per això, de manera molt especial, la seva festa. Pentecosta és també una festa de la creació. Però l’Esperit Creador ha entrat en la història i així ens parla d’una nova manera. En Jesucrist Déu mateix es feu home i ens concedí, per dir-ho així, contemplar en certa manera la intimitat del mateix Déu.

—“Déu, ningú no l’ha vist mai; l’Unigènit que és al si del Pare és qui l’ha revelat” (Jn 1,18).