La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous després de Cendra

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,22-25): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Cal que el Fill de l'home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l'han de rebutjar, ha de ser mort i ha de ressuscitar el tercer dia». I deia a tothom: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà (...)».

Primer anunci de la Passió. El camí de la creu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, tot iniciant la Quaresma, Jesucrist ens anuncia el destí del camí que emprenem amb Ell: la seva passió i resurrecció. Aquest anunci escandalitzà Simó Pere, que acabava de reconèixer-lo com el Messies. Però, justament, seguir-lo en el signe de la creu serà el nostre camí, la qual cosa s'explica d'un mode antropològic: és el camí del "perdre's a si mateix", sens el qual resulta impossible trobar-se a si mateix.

Per a estimar cal perdre's! Els cristians han de ser instruïts contínuament, al llarg dels segles, pel Senyor, per tal que siguin conscients que el seu camí no és el de la glòria i del poder terrenals, sinó "el camí de la creu". També avui, els cristians s'enduen a part el Senyor per a dir-li: "No us passarà tal cosa"!

—Jesús ha de dir-nos sempre novament: "Ves-te'n del meu davant, Satanàs!". Tota l'escena mostra una inquietant actualitat, ja que, en definitiva, continuem pensant segons "la carn i la sang" i no segons la revelació que podem rebre en la fe.