La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous després de Cendra
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,22-25): En aquell temps, Jesús afegí: «El Fill de l’home ha de patir moltes coses; i ser rebutjat pels ancians, i pels grans sacerdots i els escribes; i ser mort, i al tercer dia ressuscitar».

I deia a tots: «Si algú vol venir darrere meu, que es negui a ell mateix i prengui la seva creu cada dia i em segueixi. Perquè el qui vulgui salvar la seva vida la perdrà; però el qui perdi la seva vida per causa de mi, aquest la salvarà (...)».

Primer anunci de la Passió. El camí de la creu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, tot iniciant la Quaresma, Jesucrist ens anuncia el destí del camí que emprenem amb Ell: la seva passió i resurrecció. Aquest anunci escandalitzà Simó Pere, que acabava de reconèixer-lo com el Messies. Però, justament, seguir-lo en el signe de la creu serà el nostre camí, la qual cosa s'explica d'un mode antropològic: és el camí del "perdre's a si mateix", sens el qual resulta impossible trobar-se a si mateix.

Per a estimar cal perdre's! Els cristians han de ser instruïts contínuament, al llarg dels segles, pel Senyor, per tal que siguin conscients que el seu camí no és el de la glòria i del poder terrenals, sinó "el camí de la creu". També avui, els cristians s'enduen a part el Senyor per a dir-li: "No us passarà tal cosa"!

—Jesús ha de dir-nos sempre novament: "Ves-te'n del meu davant, Satanàs!". Tota l'escena mostra una inquietant actualitat, ja que, en definitiva, continuem pensant segons "la carn i la sang" i no segons la revelació que podem rebre en la fe.