La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 1 de Quaresma
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,20-26): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Si en el moment de presentar la teva ofrena a l'altar, allí et recordes que el teu germà té alguna cosa contra tu, deixa allí mateix, davant l'altar, la teva ofrena i vés primer a fer les paus amb el teu germà; ja tornaràs després a presentar la teva ofrena (...)».

No trobarem Déu sense perdonar

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui trobem l'ensenyament de Jesús sobre el perdó a l'inici del "Sermó de la Muntanya", en una nova interpretació del cinquè manament. L'ofensa només es pot superar mitjançant el perdó, no a través de la venjança. Déu és un Déu que perdona perquè estima les seves criatures; però el perdó només pot penetrar, solament pot ser efectiu, en qui al seu torn perdona.

El Senyor ens diu que no es pot presentar davant Déu qui no s'ha reconciliat amb el germà; avançar-se amb un gest de reconciliació, sortir al seu encontre, és una condició prèvia per a donar culte a Déu correctament. Al respecte, podem pensar que Déu mateix, sabent que els homes estàvem enfrontats amb Ell com a rebels, s'ha posat en camí des de la seva divinitat per a venir al nostre encontre, per a reconciliar-nos.

—Jesús, abans del do de l'Eucaristia, us vàreu agenollar davant els vostres deixebles i els rentàreu els peus bruts, els purificàreu amb el vostre amor humil. Que sigui així el meu perdó.