La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 2 (B) de Quaresma
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,2-10): En aquell temps, Jesús prengué amb ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells (...). Llavors se'ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús. Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va manar que no expliquessin a ningú allò que havien vist, fins que el Fill de l'home hagués ressuscitat d'entre els morts.

La Transfiguració i el misteri de la Creu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui considerem el misteri de la Transfiguració en la seva directa relació amb la Creu. En l'escena apareixen Moisès i Elies —la Llei i els Profetes— tot parlant amb Jesús i de Jesús. Solament Lluc ens conta el seu tema de conversa: la creu, com a l'èxode de Jesucrist que havia d'acomplir-se a Jerusalem.

La Creu de Jesús és un sortir d'aquesta vida, un travessar el "mar Roig" de la passió i un arribar a la seva glòria, en la qual, nogensmenys, romanen sempre impresos els estigmes. Amb tot això, queda clar que el tema fonamental de la Llei i els Profetes és "l'esperança d'Israel", l'èxode que allibera definitivament.

—Moisès i Elies esdevenen ells mateixos figures i testimonis de la passió. Amb el Transfigurat parlen l'allò que havien dit a la terra, de la passió de Jesús. Però mentre parlen d'això amb Ell sembla evident que aquesta passió està amarada de la glòria de Déu i que es transforma en llum, llibertat i alegria.