La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 2 (C) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,28-36): En aquell temps, Jesús va prendre amb Ell Pere, Joan i Jaume i pujà a la muntanya a pregar. Mentre pregava, l'aspecte de la seva cara va canviar i el seu vestit es tornà d'una blancor esclatant. Llavors dos homes es posaren a conversar amb ell. Eren Moisès i Elies, que es van aparèixer gloriosos i parlaven de la partença de Jesús, que s'havia d'acomplir a Jerusalem (...). Llavors va sortir del núvol una veu que deia: «Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo» (...).

La Transfiguració: "Jesús sol" és el que ha de bastar en el camí

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, el rostre de Jesús canvia i el seu vestit esdevé blanc i resplendent, en presència de Moisès i d'Elies, símbols de la Llei i els Profetes.

Als tres deixebles que assisteixen a l'escena els dominava la són. Solament la lluita contra el sopor permet a Pere, Jaume i Joan "veure" la glòria de Jesús. Aleshores el ritme s'accelera... Pere parla i, mentre està parlant, un núvol els cobreix: ells ulls ja no poden veure, però les oïdes poden escoltar la veu que surt del núvol: "Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo".

—Els deixebles ja no estan enfront d'un rostre transfigurat, ni davant d'un vestit blanc, ni d'un núvol que revela la presència divina. Enfront dels seus ulls hi és "Jesús sol": és tot el que se'ls dóna als deixebles i a l'Església de tots els temps; és el que ha de bastar en el camí. Ell és l'única veu que cal escoltar.