La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 3 (C) de Quaresma
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 13,1-9): En aquell temps, alguns dels presents explicaren a Jesús el cas d'uns galileus, com Pilat havia barrejat la sang d'ells amb la dels sacrificis que oferien. Jesús els respongué: «¿Us penseu que aquells galileus van morir així perquè eren més pecadors que tots els altres galileus? Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu igual (...)».

El sant temor de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús és interpel·lat sobre alguns fets luctuosos. Enfront la fàcil conclusió de considerar el mal com un defecte del càstig diví, Jesús presenta la imatge vertadera de Déu, que és bo i no pot voler el mal.

Jesús convida a fer una lectura distinta d'aquests fets, tot situant-los en la perspectiva de la conversió: les desventures, els esdeveniments luctuosos, no han de suscitar en nosaltres curiositat o la cerca de presumptes culpables, sinó que han de representar una ocasió per a reflexionar, per a vèncer la il·lusió de poder viure sense Déu, i per a enfortir, amb l'ajut del Senyor, el compromís de canviar la vida.

—La possibilitat de la conversió exigeix que aprenguem a llegir els fets de la vida en la perspectiva de la fe, és a dir, animats pel sant temor de Déu. En presència de patiments i dols, la veritable saviesa és deixar-se interpel·lar per la precarietat de l'existència i llegir la història humana amb els ulls de Déu.