La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 4 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 5,17-30): En aquell temps, Jesús digué als jueus: «El meu Pare continua treballant, i jo també treballo». Davant d'això, els jueus, amb més afany, buscaven de matar-lo, perquè veien que, a més de violar el repòs del dissabte, afirmava que Déu era el seu Pare i es feia així igual a Déu (...).

El quart Evangeli manifesta directament que Jesús és el Fill de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, centrem la nostra atenció en la imatge de Jesús segons el quart Evangeli. En el "Jesús dels sinòptics" (primeres tres setmanes de Quaresma) el misteri de la seva unitat amb el Pare hi és sempre present i ho determina tot, però roman ocult sota la humanitat. D'això s'assabentaren progressivament (també de forma inesperada en alguns moments) els seus deixebles i els seus adversaris.

En l'Evangeli segons sant Joan —on no escoltem paràboles sinó grans sermons centrats en imatges, i on l'escenari d'actuació del Senyor s'ha traslladat des de Galilea a Jerusalem— la divinitat de Jesús apareix sense embuts. Les seves disputes amb les autoritats jueves del Temple constitueixen ja en el seu conjunt, per dir-ho així, el futur procés de Jesús davant el Sanedrí, un episodi aquest que Joan, contràriament als sinòptics, ja no el considera després com un judici pròpiament dit.

—Jesús, Vós ens feu conèixer Déu perquè sou el Fill Unigènit que és al "cor" del Pare (cf. Jn 1,18).