La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 5 (A i B) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 8,1-11): En aquell temps, Jesús se n'anà a la muntanya de les Oliveres. Però de bon matí es va presentar de nou al temple (...). Llavors els mestres de la Llei i els fariseus li van portar una dona que havia estat sorpresa en el moment de cometre adulteri. La posaren allà al mig, i li digueren: «Mestre, aquesta dona ha estat sorpresa en el moment de cometre adulteri. Moisès en la Llei ens ordenà d'apedregar aquestes dones. I tu, què hi dius?» (...). Jesús es va ajupir i començà a escriure a terra amb el dit. Ells continuaven insistint en la pregunta. Llavors Jesús es va posar dret i els digué: «Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra» (...).

Jesús és el Legislador, és la Justícia en persona

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'evangelista Joan destaca un detall: mentre els acusadors l'interroguen amb insistència, Jesús s'ajup i es posa a escriure amb el dit al terra. El gest mostra el Crist com el Legislador diví: en efecte, Déu escrigué la llei amb el seu dit en taules de pedra.

Jesús és el Legislador, és la Justícia en persona. I, quina és la seva sentència? "Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra". Aquestes paraules estan plenes de la força de la veritat, que desarma, que enderroca el mur de la hipocresia i obre les consciències a una justícia major, la de l'amor, en la que consisteix l'acompliment ple de tot precepte.

—Jesús, absolent la dona del seu pecat, la introdueix en una nova vida, orientada cap el bé: Déu solament desitja per a nosaltres el bé i la vida; s'ocupa de la salut de la nostra ànima per mitjà dels seus ministres, alliberant-nos del mal amb el sagrament de la Reconciliació.