La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns Sant
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 12,1-11): I Jesús, sis dies abans de la Pasqua, vingué a Betània, on era Llàtzer, a qui Jesús havia ressuscitat d’entre els morts. I li feren allí un sopar, i Marta servia, i Llàtzer era un dels qui seien a taula amb ell. Maria, doncs, prengué una lliura de perfum de nard pur de gran preu i ungí els peus de Jesús, i els eixugà amb el seus cabells. I tota la casa s’omplí de la fragància del perfum. Però li digué Judes l’Iscariot, un dels seus deixebles, el qui l’havia de trair: «Per què no s’ha venut aquest perfum en tres-cents denaris i no s’ha donat als pobres?». (...) Digué Jesús: «Deixa-la» (...).

El culte a Déu

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui, Jesucrist està sopant a casa dels seus amics Marta, Maria i Llàtzer, a Betània, prop de Jerusalem. Jesús, el Fill de Déu, és, al mateix temps, vertader home: necessita estar amb el seus amics els homes i espera que l'estimem. Poc abans havia ressuscitat Llàtzer. Ara veiem Maria —la seva germana— tot perfumant els peus del Senyor. Ell accepta i defensa aquesta mostra de tendresa.

Déu és Amor. Ell solament desitja el nostre be. Nosaltres som feliços quan descobrim que Déu ens estima. L'home és home quan dóna culte a Déu, és a dir, quan li parla i l'escolta, quan reconeix que Ell és gran i l'accepta com el seu Creador. Els animals irracionals mai podran fer això.

—Déu meu, em poso de genolls davant vostre, perquè Vós sou el meu Senyor. Sense Vós jo no seria res. No vull viure sense Vós. Santa Maria, no permetis que m'allunyi del teu Fill diví.