La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 11 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,38-42): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Ja sabeu que es va dir: ‘Ull per ull, i dent per dent’. Doncs jo us dic: No us hi torneu (...). Dóna a qui et demana; no et desentenguis del qui et vol manllevar».

El perdó

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui el discurs de Jesucrist "trenca esquemes". Pel to que usa: parla amb una autoritat moral pròpia només de Déu. I per la doctrina que ensenya: Jesús mana als seus seguidors humanitzar la convivència social —a voltes intolerant i individualista— amb el perdó i la generositat.

Solament Algú que sigui Déu té dret a ensenyar i manar així les exigències de l'amor. El perdó és una de les qualitats més fines de l'amor. Jesús ens dóna un exemple meravellós quan, en la passió, demana al Pare que ens perdoni. Quan no perdonem algú, l'estem mantenint en deute amb nosaltres (l'esclavitzem); en canvi, si el perdonem, aleshores, l'alliberem.

—Senyor-Déu, desitjo que els vostres camins de pau i fraternitat solquin el món sencer. Us demano que infongueu l'esperit de perdó i de generositat entre els homes. Salvador meu, feu que jo sàpiga perdonar sempre, perquè al cel etern no podria ser feliç mantenint deutes i deutors.