La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 12 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 7,15-20): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Feu atenció als falsos profetes (...). Pels seus fruits els coneixereu (...). Així, tot arbre bo produeix fruits bons, i un arbre dolent produeix fruits dolents. Un arbre bo no pot donar fruits dolents, ni un arbre dolent donar fruits bons (...)».

Fe amb obres

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesucrist ens parla del caràcter vital de la fe, que no consisteix en la simple acceptació de determinats axiomes (o principis) teòrics, sinó que és una "llavor" de vida dins de nosaltres. Una llavor!: quelcom petit, però viu, que ha de recórrer un camí de creixement.

La nostra fe no és una teoria, sinó un esdeveniment: un encontre amb Déu. Certament, la fe en Jesús és "coneixement", però és un conèixer que ens "compromet". La fe va de la paraula a la idea, però té sempre que retornar de la idea a la paraula i a l'acció. La fe no es pot demostrar: és un canvi de l'ésser, i solament qui canvia l'acull. És un canvi que cal fer tots els dies.

—Jesús, conèixer-vos em porta un regal: Déu és en camí cap a mi. Ajudeu-me a correspondre a aquesta exigència que aquest regal em planteja: en creure en Vós, haig de caminar amb Vós.